VnP Online‎ > ‎Help mij met:‎ > ‎Duo Security‎ > ‎

Android

Hulp bij het gebruik van VnP-Online op o.a. tablets en telefoons met Android als besturingssysteem. Bijvoorbeeld Samsung, LG en HTC, etc.De Duo-App opnieuw installeren

Het kan voor komen dat u de Duo-app niet meer geïnstalleerd hebt staan. Dit kan doordat u bijvoorbeeld een nieuwe telefoon hebt, uw toestel naar fabrieksinstellingen hebt teruggezet of wellicht de app per ongeluk heeft verwijderd.
Om weer gebruik te kunnen maken van VnP-Online zal de applicatie opnieuw op uw telefoon gezet moeten worden. Dit kan door de volgende stappen te volgen.

N.B.: Heeft u de Duo-App reeds geïnstalleerd en wilt u deze alleen configureren voor gebruik met VnP-Online, ga dan naar het hoofdstuk 'De Duo-App opnieuw koppelen'.

Voor een videohandleiding, zie hieronder.


Stap 1: Open applicaties

Vanuit het hoofdscherm. Druk onderin op het witte rondje met de stipjes.

Stap 2: Open de 'Play-Store'

In dit voorbeeld rechtsonderin, druk op het icoon.

Stap 3: De Play-store

U krijgt onderstaande afbeelding te zien. Druk op de invoerbalk bovenin om te gaan zoeken.

Stap 4: Zoeken

Typ 'Duo Security' en klik op het vergrootglas rechtsonderin.

Stap 5: De lijst met applicaties

Normaal gesproken is het de bovenste applicatie. Let op het DUO-logo, deze moet overeenkomen met onderstaande afbeelding.
Druk hierop om naar de applicatie te gaan.

Stap 6: Duo Installeren

Klik op 'Install' of 'Installeren'.
Het is mogelijk dat u een 'pop-up' krijgt met de vraag voor toestemming. Accepteer deze.

Stap 7: Duo openen

Na de installatie kan Duo gestart worden vanuit de play store door op 'Open(en)' te drukken. Eventueel kan het ook van de het 'Applicaties-scherm' (zie eerste schermafbeelding bij Stap 1).


De Duo-App (opnieuw) koppelen

Na de installatie van Duo moet deze ook nog gekoppeld worden aan uw VnP-Online account. Om deze stap uit te voeren zult u contact op moeten nemen met Asista. Door een mail te sturen naar support@asista.nl, met daarin duidelijk uw Naam, Inlognaam en telefoonnummer vermeld, kunnen wij uw account 'vrijgeven' voor een nieuwe koppeling. Wanneer dit gereed is krijgt u van ons reactie. Pas daarna kunt u onderstaande stappen uitvoeren.

Stap 1: De applicatie openen

Bij het openen van de applicatie zal de licentie-overeenkomst getoond worden. U kunt de Duo-App niet gebruiken zonder deze te accepteren. Druk onderaan op 'Accept'.

Stap 2: Accountlijst

U krijgt nu onderstaand scherm te zien. Dit is het hoofdscherm van Duo. De lijst met accounts zal nu nog leeg zijn. Druk op 'Add Account' om een account toe te voegen.

Stap 3: De QR-Code

U krijgt nu onderstaand scherm te zien. De camera wordt geopend en er wordt gezocht naar een zogenaamde 'QR-code'. Deze code wordt gemaakt door in te loggen op VnP-Online. U kunt vanaf nu de handleiding volgen zoals deze hier staat.
Kies bij Stap 6 voor 'I have Duo Mobile installed'.